Gas geven of nog meer gas geven

Door: Henk van Keulen

Henk van Keulen kennen we nog van het vorige interview bij NEON Food, de enthousiaste ondernemer van Onbeschaft en de DINERfabriek. Van thuis in de keuken en de buurvrouw die de bestellingen rondbracht op de fiets, naar de groei in een eigen pand op de Hoorn en meerdere vestigingen in de regio. Een gaaf en super inspirerend verhaal, hoe gaat het nu met Henk?

Raad het straatje!

In de tussentijd is er veel gebeurd, van versoepelingen van de coronaregels tot en met wederom een lockdown. “De eerste lockdown bracht mij natuurlijk heel veel goeds omdat ik mijn food bezorgservice DINERfabriek op heb kunnen zetten. Na de verspoeling van de regels merkten we dat het allemaal weer een beetje normaal werd en mensen ook weer meer uit eten gingen.” Kortom: het bezorgbedrijf had wat extra aandacht en creativiteit nodig om de gang te houden. Henk zat in de auto en hoorde op Q-music het geluid en hij dacht: “Zoiets moet ik ook hebben”. Dus verzon hij “Raad het straatje”. Met deze wekelijkse actie parkeren ze de auto van de DINERfabriek ergens in Ede en laten ze mensen via een foto op social media raden waar het is. Onder de goede inzendingen belonen ze iemand met twee hamburgers. Behalve deze actie bedacht Henk samen met zijn team nog andere leuke marketingacties en zo bleven ze lekker doorgaan.

“Loslaten, dat stond nog niet in mijn woordenboek.”

Alles wat nieuw is, is leuk

Zo jong en gedreven als dat we Henk kennen, stond hij deze periode ook voor een extra grote uitdaging. Voor het eerst moest hij twee succesvolle bedrijven leiden, maar hoe doe je dat precies? “Je kan niet op twee plekken tegelijk zijn, ik was altijd overal zelf bij. Dat lukt nu niet meer. Zaken loslaten, zelfs ‘s nachts niet, dat stond nog niet in mijn woordenboek. Ik heb mijzelf zoals wel vaker in razend tempo moeten opleiden en moeten leren loslaten. Dat is tot op de dag van vandaag mijn grootste uitdaging. Maar ik zie het als een nieuwe fase, alles wat nieuw is, is leuk” zegt Henk lachend.

“Altijd weekend bij ons.”

Gas geven of nóg meer gas geven

De vorige lockdown heeft Henk kennis en inzicht gegeven waardoor bij de nieuwe lockdown hij de situatie beter kan inschatten. “We draaien nu vele malen stabieler dan tijdens de vorige lockdown. Hoe je het ook wendt of keert, het is tijdens een lockdown iedere dag weekeind voor een maaltijdbezorger.”

De motivatie om de DINERfabriek op te starten was dat er niets zat tussen fastfood, pizza, patat, chinees of een chique afhaal-restaurantdiner. “Mensen houden echt enorm van een goede eerlijke burger, pulled pork of vers gemaakte frites. Kijk maar om je heen, het is echt nergens anders dan op een festival te krijgen. Ik zag een gat in de markt en daar ben ik ingesprongen”, zegt Henk. Zijn motto is daarbij: “Gas geven of nóg meer gas geven”. Henk laat het gas ook niet los vertelt hij. Hij is afgelopen periode de speeltuin ingedoken met voedingsdeskundige Tessa van Hal van Gelukkig Gezond. “Wat ik heb gemerkt is dat mensen echt behoefte hebben aan gezonde uitgebalanceerde maaltijden met een goede voedingswaarden. In mijn zoektocht hiernaar kwam ik tot de ontdekking dat wij in ons vak veel meer bezig zijn met ‘Hoe koken we nou heel lekker?’ en niet met ‘Hoe koken we heel lekker én gezond?’. Tessa en Henk vullen elkaar goed aan. Henk kijkt naar hoe krijg ik het eten lekker en Tessa vult aan met hoe krijgen we gezonder? “Een heel leuk spel”, zegt Henk.

Henk en Tessa zijn beide perfectionistisch, wat resulteert in hele mooie dingen. Het doel van Henk en Tessa is om mensen in regio Foodvalley gezond en verantwoord eten te laten bestellen via internet want dat is er gewoonweg niet. “Het meeste aanbod is snackbar, Chinees of pizza, maar ‘Healthy’ snacken en bezorgen is onmogelijk. Wat eigenlijk belachelijk is, want wij zijn regio Foodvalley, toch?” vraagt Henk zich af.

“Mijn motto: Food is the ingredient that binds us together!”

De sneltrein

Een jaar vol veranderingen, de groei van je bedrijf, het ontstaan van de DINERfabriek. Henk kan super trots zijn op zichzelf en op zijn team, is hij dat ook? “Ja dat zeker, ik ben super blij dat ik zo kan blijven ontwikkelen. Ik heb zoveel mensen om mij heen die met mij op deze sneltrein zitten en we helpen elkaar. Ook dat ik van iedereen in deze regio de kans krijg om zo te ontwikkelen, daar ben ik het meest trots op. Ik zie de toekomst echt heel rooskleurig in en ik heb er zin in!”

Vond je dit artikel interessant? Lees ook:

Lees alle artikelen op NEON Food Ondernemersnieuws.