NEON Food Bijeenkomst 7

Datum: woensdag 29 januari 2020   |   Locatie: Locatie: Het Hart, 's Heerenloo Wekerom

Op 29 januari 2020 was de zevende bijeenkomst van NEON! Deze dag vond plaats in een unieke locatie van ’s Heeren Loo, namelijk Het Hart op de Hartenberg in Wekerom. NEON #7 stond volledig in teken van werven en behouden van talent. We blikken terug naar de foto’s en kregen super interessante tips van de sprekers.
Bekijk de after eventmovie:


TERUGBLIK OP DEZE BIJEENKOMSTNEON Food Bijeenkomst 7

‘Zorg voor een helder sollicitatietraject’
Jakob Jan Verbraak – DUPP

Heb je een sollicitant binnen gehaald? Geweldig! Jakob Jan gaf ons de tip de sollicitant een beter beeld te geven van het bedrijf. Zorg altijd voor een actuele vacature-tekst, die kloppend is bij de werkelijkheid.Neem de tijd en bereid je als werkgever ook voor. Jij bent het visitekaartje van het bedrijf. Maak een sollicitatie persoonlijk, bijvoorbeeld door middel van een lunch.

NEON Food Bijeenkomst 7

Zorg ervoor dat de eerste 100 dagen al in kaart zijn gebracht’
Marjolein de Jong – Fan Factory

Dankzij Marjolein weten we nu dat een inwerktraject eigenlijk 100 dagen duurt, dus daar mag best een programma voor geschreven worden. 6 op de 10 van nieuwe medewerkers is na de 1e week niet meer zo enthousiast, dus een goede inwerkperiode en warm ontvangst echt nodig is.

NEON Food Bijeenkomst 7

‘Het is heel mooi om te zien wat zich al ontwikkelt’
Gert Veenendaal – ’s Heeren Loo

Gert kijkt terug op een goede start van het project Food2ndLife en hoopt op een samenwerking in de toekomst. Ze zijn nog op zoek naar enthousiastelingen die dit project willen sponsoren.

NEON Food Bijeenkomst 7

‘Die wil ik wel in mijn eigen bedrijf’
Barend Kramer – Smaak & Passie

Gert en Barend hebben de samenwerking van Food2ndLife besproken. Barend gaf aan verrassend talent te vinden op ’s Heeren Loo. Hij zou deze mensen zo aannemen, omdat ze hard werken en leergierig zijn.

NEON Food Bijeenkomst 7

‘Je moet in de kracht van gewoon in de kantine zitten en een broodje eten geloven’
Mark Dees – Aeres

Verschillende functies zijn nog niet bekend bij de meeste studenten, Mark stimuleerde ons om studenten bekender te maken hiermee. Een tip van Mark is het aanbieden van stages van 2-4 weken binnen je bedrijf.

NEON Food Bijeenkomst 7

‘Hoe komen wij nu aan goed, jong talent?’
​Ditta van de Bovenkamp – Bieze Food Group

Ditta gaf ons een kijkje in de Food Academy Nijkerk en in de ontdekkingstocht naar nieuw personeel binnen de foodsector. Een van de tips: steek tijd in een samenwerking met scholen & bedrijven uit de regio.

NEON Food Bijeenkomst 7

‘Probeer het eens te omarmen’
Erik van der Garde – Oceanz 3D Printing

Erik heeft ons duidelijk gemaakt dat robotisering geen zorg hoeft te wekken voor de arbeidsmarkt. Als robotisering juist wordt toegepast, kan dit zorgen voor nieuwe kansen en technieken binnen bedrijven van de foodsector. Hoe fijn is dat?

TOEKOMST

Gemeente Ede is twee jaar geleden met NEON gestart. Altijd met de intentie om het wiel in beweging te zetten en te kijken of er animo is voor een netwerk van agro & food ondernemers. Maar ook altijd met de intentie om te groeien naar een ‘voor en door’ netwerk, waarin de bedrijven een grote rol spelen en eigenaarschap hebben.

Wil je meedenken of meewerken aan de toekomst van NEON? Bijvoorbeeld over wat een goede vorm voor het netwerk is of welke thema’s voor de bijeenkomsten interessant zijn. Suggesties zijn zeker welkom, geef ze door via een mail.

Graag tot de volgende keer!
Bekijk de foto's: