NEON Food Bijeenkomst 2

Datum: woensdag 25 april 2018   |   Tijd: van 10:00 tot 12:00   |   Locatie: Personeelsrestaurant, Ziekenhuis Gelderse Vallei

Op 25 april was de tweede editie van NEON! Deze editie kwamen we samen in Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Bedankt dat u uw tijd en gedachten met ons wilde delen!

Terugblik

We trapten af met Froukje Idema, programmamanager Food van de Gemeente Ede, die het belang van NEON benadrukte voor zowel de gemeente als voor de ondernemers. Ook spraken we met de opgewekte Pieter Vink (Stichting Boerenhart) en Mirjam de Groot (Ziekenhuis Gelderse Vallei) over hun samenwerking die leidde tot het serveren van vlees en eieren direct uit de omgeving aan de patiënten.

NEON is het nieuwe NEtwerk voor en door ONdernemers dat start in het kennishart van de Foodvalley: Ede en Wageningen. Het is voor ondernemers en bedrijven die bezig zijn met agri en food: van bakkers tot pluimveehouders en van kennisinstituten tot transporteurs.


Programma van deze bijeenkomst:NEON Food Bijeenkomst 2

GROWx is vastbesloten om urbane landbouw als primaire bron voor de stadse groentevoorziening te worden. En de eerste boerderij in Amsterdam is een feit! Daan Dimmendaal komt vertellen wat kennis precies betekent in deze opmars naar een stad met louter korte ketens, en wat GROWx nog meer in petto heeft de komende jaren.

NEON Food Bijeenkomst 2

Jan Willem van der Schans is dé wetenschapsspecialist op het gebied van korte ketens, hij zit dan ook niet toevallig in de Raad van Advies van GROWx om ze van de laatste kennis te voorzien. Hij ziet alleen maar voordelen voor samenwerkingen tussen ondernemers en kennisinstellingen om de transitie naar korte ketens te versnellen.

NEON Food Bijeenkomst 2

Oprichter Pieter Vink van coöperatie Boerenhart zit nooit stil, dat blijkt bijvoorbeeld uit zijn samenwerking en onderzoeken met Ziekenhuis de Gelderse Vallei om patienten van lokaal voedsel te voorzien, én zijn initiatief om samen met de WUR een Nederbanaan te kweken.

NEON Food Bijeenkomst 2

De middag wordt geopend door Froukje Idema, programmamanager Food bij de Gemeente Ede. Zij lichten toe wat het belang is van het Edese agrifoodbeleid voor ondernemers en wat NEON precies inhoudt!