YW_NEON_Website header

Woensdag 10 april 2019
Locatie: G. van Beek en Zn. Kalverhouderij Beekzicht 
in Barneveld

Woensdag 10 april
Locatie: G. van Beek en Zn. Kalverhouderij Beekzicht
in Barneveld

Woensdag 10 april
Locatie: G. van Beek en Zn.
Kalverhouderij Beekzicht in Barneveld

Op 10 april was de vijfde bijeenkomst van NEON! Deze NEON bijeenkomst was boven de kalverstallen van
G. van Beek en Zn. Kalverhouderij Beekzicht in Barneveld. We hopen dat u veel heeft geleerd over de mogelijkheden van circulair
ondernemen in de Agrofood. 

NEON is een NEtwerk voor en door ONdernemers dat start in het kennishart van de Foodvalley: Ede en Wageningen. Het is voor
ondernemers en bedrijven die bezig zijn met agro en food: van bakkers tot pluimveehouders en van kennisinstituten tot transporteurs. 
NEON food is een initiatief van de Gemeente Ede. ​

 

Op 10 april was de vijfde bijeenkomst van NEON! Deze NEON bijeenkomst was boven de kalverstallen van
G. van Beek en Zn. Kalverhouderij Beekzicht in Barneveld. We hopen dat u veel heeft geleerd over de mogelijkheden van circulair
ondernemen in de Agrofood. 

NEON is een NEtwerk voor en door ONdernemers dat start in het kennishart van de Foodvalley: Ede en Wageningen. Het is voor
ondernemers en bedrijven die bezig zijn met agro en food: van bakkers tot pluimveehouders en van kennisinstituten tot transporteurs. 
NEON food is een initiatief van de Gemeente Ede. ​

 

Op 10 april was de vijfde bijeenkomst van NEON! Deze NEON bijeenkomst was boven de kalverstallen van
G. van Beek en Zn. Kalverhouderij Beekzicht in Barneveld. We hopen dat u veel heeft geleerd over de mogelijkheden van circulair ondernemen in de Agrofood. 

NEON is een NEtwerk voor en door ONdernemers dat start in het kennishart van de Foodvalley: Ede en Wageningen. Het is voor ondernemers en bedrijven die bezig zijn met agro en food: van bakkers tot pluimveehouders en van kennisinstituten tot transporteurs. NEON food is een initiatief van de Gemeente Ede. ​



Op 10 april was de vijfde bijeenkomst van NEON! Deze NEON bijeenkomst was boven de kalverstallen van G. van Beek en Zn. Kalverhouderij Beekzicht in Barneveld. We hopen dat u veel heeft geleerd over de mogelijkheden van circulair ondernemen in de Agrofood. 

NEON is een NEtwerk voor en door ONdernemers dat start in het kennishart van de Foodvalley: Ede en Wageningen. Het is voor ondernemers en bedrijven die bezig zijn met agro en food: van bakkers tot pluimveehouders en van kennisinstituten tot transporteurs. 
NEON food is een initiatief van de Gemeente Ede. ​


Op 10 april was de vijfde bijeenkomst van NEON! Deze NEON bijeenkomst was boven de kalverstallen van G. van Beek en Zn. Kalverhouderij Beekzicht in Barneveld. We hopen dat u veel heeft geleerd over de mogelijkheden van circulair
ondernemen in de Agrofood. 

NEON is een NEtwerk voor en door ONdernemers dat start in het kennishart van de Foodvalley: Ede en Wageningen. Het is voor ondernemers en bedrijven die bezig zijn met agro en food: van bakkers tot pluimveehouders en van kennisinstituten tot transporteurs. NEON food is een initiatief van de Gemeente Ede. ​

TERUGBLIK

ToineTimmermans


"88 miljoen ton voedsel in Europa wordt geproduceerd wat we niet meer gebruiken.
Werk aan de winkel dus!"

Toine Timmermans (WUR) startte deze editie door aan te geven dat er 88 miljoen ton voedsel in Europa wordt geproduceerd wat we niet meer gebruiken. Het doel is om in Nederland nog maar
1 miljoen ton voedselverspilling te hebben. Werk aan de winkel dus! Vanuit de WUR werkt hij samen met ondernemers om voedselverspilling in Europa te verminderen en te voorkomen. Bekijk de presentatie van Toine over voedselspilling terug!




"88 miljoen ton voedsel in Europa wordt geproduceerd wat we niet meer gebruiken. Werk aan de winkel dus!"

Toine Timmermans (WUR) startte deze editie door aan te geven dat er 88 miljoen ton voedsel in Europa wordt geproduceerd wat we niet meer gebruiken. Het doel is om in Nederland nog maar
1 miljoen ton voedselverspilling te hebben. Werk aan de winkel dus! Vanuit de WUR werkt hij samen met ondernemers om voedselverspilling in Europa te verminderen en te voorkomen. Bekijk de presentatie van Toine over voedselspilling terug!




"88 miljoen ton voedsel in Europa wordt geproduceerd wat we niet meer gebruiken.
Werk aan de winkel dus!"

Toine Timmermans (WUR) startte deze editie door aan te geven dat er 88 miljoen ton voedsel in Europa wordt geproduceerd wat we niet meer gebruiken. Het doel is om in Nederland nog maar 1 miljoen ton voedselverspilling te hebben. Werk aan de winkel dus! Vanuit de WUR werkt hij samen met ondernemers om voedselverspilling in Europa te verminderen en te voorkomen. Bekijk de presentatie van Toine over voedselspilling terug!


"De marktintroductie van de algenquinoa burger is een concreet resultaat van samenwerking van innovatieve foodbedrijven die tot stand is gekomen via het leden netwerk van
The Protein Cluster."

Martine Boetje van The Protein Cluster & Foodvalley NL vertelde over alle kansen van Eiwittransitie en ze is nu samen met 24 MKB-bedrijven bezig om dierlijke eiwitten te vervangen voor plantaardige eiwitten. Een mooi voorbeeld van deze eiwittransitie is de algenquinoa burger, die nu ook in de supermarkt te vinden is. Bekijk de presentatie van Martine over
The Protein Cluster terug.



"De marktintroductie van de algenquinoa burger is een concreet resultaat van samenwerking van innovatieve foodbedrijven die tot stand is gekomen via het leden netwerk van The Protein Cluster."

Martine Boetje van The Protein Cluster & Foodvalley NL vertelde over alle kansen van Eiwittransitie en ze is nu samen met 24 MKB-bedrijven bezig om dierlijke eiwitten te vervangen voor plantaardige eiwitten. Een mooi voorbeeld van deze eiwittransitie is de algenquinoa burger, die nu ook in de supermarkt te vinden is. Bekijk de presentatie van Martine over The Protein Cluster terug.



"De marktintroductie van de algenquinoa burger is een concreet resultaat van samenwerking van innovatieve foodbedrijven die tot stand is gekomen via het leden netwerk van The Protein Cluster."

Martine Boetje van The Protein Cluster & Foodvalley NL vertelde over alle kansen van Eiwittransitie en ze is nu samen met 24 MKB-bedrijven bezig om dierlijke eiwitten te vervangen voor plantaardige eiwitten. Een mooi voorbeeld van deze eiwittransitie is de algenquinoa burger, die nu ook in de supermarkt te vinden is. Bekijk de presentatie van Martine over
The Protein Cluster terug.



"De marktintroductie van de algenquinoa burger is een concreet resultaat van samenwerking van innovatieve foodbedrijven die tot stand is gekomen via het leden netwerk van The Protein Cluster."

Martine Boetje van The Protein Cluster & Foodvalley NL vertelde over alle kansen van Eiwittransitie en ze is nu samen met 24 MKB-bedrijven bezig om dierlijke eiwitten te vervangen voor plantaardige eiwitten. Een mooi voorbeeld van deze eiwittransitie is de algenquinoa burger, die nu ook in de supermarkt te vinden is. Bekijk de presentatie van Martine over The Protein Cluster terug.



"De marktintroductie van de algenquinoa burger is een concreet resultaat van samenwerking van innovatieve foodbedrijven die tot stand is gekomen via het leden netwerk van
The Protein Cluster."

Martine Boetje van The Protein Cluster & Foodvalley NL vertelde over alle kansen van Eiwittransitie en ze is nu samen met 24 MKB-bedrijven bezig om dierlijke eiwitten te vervangen voor plantaardige eiwitten. Een mooi voorbeeld van deze eiwittransitie is de algenquinoa burger, die nu ook in de supermarkt te vinden is. Bekijk de presentatie van Martine over The Protein Cluster terug.


MartineBoetje
PieterVink


"Het doel is niet alleen om iets te gaan doen met de reststroom, het begint bij het voorkomen van verspilling."

Tijdens het interview kwamen ondernemers Pieter Vink (Boerenhart) en Timo Kruft (TeKa Groep) met elkaar in gesprek. Pieter is gestart met het ophalen van het overtallig brood bij het Ziekenhuis in Ede en dit wordt daarna als veevoer gebruikt. Het doel is niet alleen om iets te gaan doen met de reststroom, het begint bij het voorkomen van verspilling.




"Het doel is niet alleen om iets te gaan doen met de reststroom, het begint bij het voorkomen van verspilling."

Tijdens het interview kwamen ondernemers Pieter Vink (Boerenhart) en Timo Kruft 
(TeKa Groep) met elkaar in gesprek. Pieter is gestart met het ophalen van het overtallig brood bij het Ziekenhuis in Ede en dit wordt daarna als veevoer gebruikt. Het doel is niet alleen om iets te gaan doen met de reststroom, het begint bij het voorkomen van verspilling.




"Het doel is niet alleen om iets te gaan doen met de reststroom, het begint bij het voorkomen van verspilling."

Tijdens het interview kwamen ondernemers Pieter Vink (Boerenhart) en Timo Kruft 
(TeKa Groep) met elkaar in gesprek. Pieter is gestart met het ophalen van het overtallig brood bij het Ziekenhuis in Ede en dit wordt daarna als veevoer gebruikt. Het doel is niet alleen om iets te gaan doen met de reststroom, het begint bij het voorkomen van verspilling.




"Mijn tip: begin met circulair ondernemen en leer al doende als je er mee bezig bent."

Timo en Pieter gaven inzicht in de verschillende mogelijkheden van samenwerking tussen bijvoorbeeld boeren en lokale horeca. Timo heeft al ervaring met circulair ondernemen in de bouw. De tweede stap is hij nu aan het maken in de voedselketen door een app te ontwikkelen. Deze app zorgt dat er verspilling voorkomen gaat worden. Stel er is een event waar 100 bezoekers verwacht worden, maar er komen er maar 80, dan kan de bezoeker zich vooraf afmelden waardoor er niet voor hem gekookt wordt. Een mooi voorbeeld om voedselverspilling te voorkomen.



"Mijn tip: begin met circulair ondernemen en leer al doende als je er mee bezig bent."

Timo en Pieter gaven inzicht in de verschillende mogelijkheden van samenwerking tussen bijvoorbeeld boeren en lokale horeca. Timo heeft al ervaring met circulair ondernemen in de bouw. De tweede stap is hij nu aan het maken in de voedselketen door een app te ontwikkelen. Deze app zorgt dat er verspilling voorkomen gaat worden. Stel er is een event waar 100 bezoekers verwacht worden, maar er komen er maar 80, dan kan de bezoeker zich vooraf afmelden waardoor er niet voor hem gekookt wordt. Een mooi voorbeeld om voedselverspilling te voorkomen.



TimoKruft
GerardvanBeek

"85% minder uitstoot en energieneutraal, dat zijn de voordelen van het circulair bouwen van deze stallen."

Voor Gerard van Beek was het een thuiswedstrijd. Afgelopen juni 2018 is hij begonnen met circulair ondernemen en dacht hij dat hij er niets aan had. Nu bijna een jaar later heeft hij er veel van geleerd en heeft hij er financiële voordelen van. Zijn nieuwe project is een zero footprint stal bouwen, deze stal wordt circulair gebouwd waarbij er 85% minder uitstoot plaats vindt en 
energieneutraal is. Bekijk de film van Gerard over circulair bouwen terug.


"85% minder uitstoot en energieneutraal, dat zijn de voordelen van het circulair bouwen van deze stallen,"

Voor Gerard van Beek was het een thuiswedstrijd. Afgelopen juni 2018 is hij begonnen met circulair ondernemen en dacht hij dat hij er niets aan had. Nu bijna een jaar later heeft hij er veel van geleerd en heeft hij er financiële voordelen van. Zijn nieuwe project is een zero footprint stal bouwen, deze stal wordt circulair gebouwd waarbij er 85% minder uitstoot plaats vindt en energieneutraal is. Bekijk de film van Gerard over circulair bouwen terug.



"85% minder uitstoot en energieneutraal, dat zijn de voordelen van het circulair bouwen van deze stallen,"

Voor Gerard van Beek was het een thuiswedstrijd. Afgelopen juni 2018 is hij begonnen met circulair ondernemen en dacht hij dat hij er niets aan had. Nu bijna een jaar later heeft hij er veel van geleerd en heeft hij er financiële voordelen van. Zijn nieuwe project is een zero footprint stal bouwen, deze stal wordt circulair gebouwd waarbij er 85% minder uitstoot plaats vindt en energieneutraal is. Bekijk de film van Gerard over circulair bouwen terug.



Na deze inspirerende woorden van de sprekers gingen alle ondernemers in groepen met elkaar aan de uitdagingstafels met elkaar in gesprek om elkaar te leren kennen en te praten over circulair ondernemen. Ondertussen werd er een Blind beet gereserveerd - een spannend hapje waarvan je niet weet wat je eet - door Martine Groenewegen van de Klik. Dit keer was het voedsel wat opgehaald is bij de supermarkten, omdat het één dag over de datum is of waar de verpakking van kapot is maar er nog fantastisch uitziet. Martine heeft hier iets lekkers van gemaakt wat goed in de smaak viel bij de ondernemers.

De dag werd afgesloten met een gezellig borrel. Tijdens deze borrel konden de ondernemers in contact komen met o.a. de Rabobank, Onderwijsloket WUR en The Protein Cluster bij de experttafels die ze verder konden helpen met vragen/tips over circulair ondernemen.

De avond was druk bezocht en we hebben enthousiaste reacties gehad van bezoekers. Bekijk hier de aftereventmovie van deze editie!
Bedankt voor uw komst en hopelijk tot de volgende NEON bijeenkomst op 18 september 2019.

Na deze inspirerende woorden van de sprekers gingen alle ondernemers in groepen met elkaar aan de uitdagingstafels met elkaar in gesprek om elkaar te leren kennen en te praten over circulair ondernemen. Ondertussen werd er een Blind beet gereserveerd - een spannend hapje waarvan je niet weet wat je eet - door Martine Groenewegen van de Klik. Dit keer was het voedsel wat opgehaald is bij de supermarkten, omdat het één dag over de datum is of waar de verpakking van kapot is maar er nog fantastisch uitziet. Martine heeft hier iets lekkers van gemaakt wat goed in de smaak viel bij de ondernemers.

De dag werd afgesloten met een gezellig borrel. Tijdens deze borrel konden de ondernemers in contact komen met o.a. de Rabobank, Onderwijsloket WUR en The Protein Cluster bij de experttafels die ze verder konden helpen met vragen/tips over circulair ondernemen.

De avond was druk bezocht en we hebben enthousiaste reacties gehad van bezoekers. Bekijk hier de aftereventmovie van deze editie! Bedankt voor uw komst en hopelijk tot de volgende NEON bijeenkomst
op 18 september 2019.

Na deze inspirerende woorden van de sprekers gingen alle ondernemers in groepen met elkaar aan de uitdagingstafels met elkaar in gesprek om elkaar te leren kennen en te praten over circulair ondernemen. Ondertussen werd er een Blind beet gereserveerd - een spannend hapje waarvan je niet weet wat je eet - door Martine Groenewegen van de Klik. Dit keer was het voedsel wat opgehaald is bij de supermarkten, omdat het één dag over de datum is of waar de verpakking van kapot is maar er nog fantastisch uitziet. Martine heeft hier iets lekkers van gemaakt wat goed in de smaak viel bij de ondernemers.

De dag werd afgesloten met een gezellig borrel. Tijdens deze borrel konden de ondernemers in contact komen met o.a. de Rabobank, Onderwijsloket WUR en The Protein Cluster bij de experttafels die ze verder konden helpen met vragen/tips over circulair ondernemen.

De avond was druk bezocht en we hebben enthousiaste reacties gehad van bezoekers. Bekijk hier de aftereventmovie van deze editie! Bedankt voor uw komst en hopelijk tot de volgende NEON bijeenkomst op 18 september 2019.

Na deze inspirerende woorden van de sprekers gingen alle ondernemers in groepen met elkaar aan de uitdagingstafels met elkaar in gesprek om elkaar te leren kennen en te praten over circulair ondernemen. Ondertussen werd er een Blind beet gereserveerd - een spannend hapje waarvan je niet weet wat je eet - door Martine Groenewegen van de Klik. Dit keer was het voedsel wat opgehaald is bij de supermarkten, omdat het één dag over de datum is of waar de verpakking van kapot is maar er nog fantastisch uitziet. Martine heeft hier iets lekkers van gemaakt wat goed in de smaak viel bij de ondernemers.

De dag werd afgesloten met een gezellig borrel. Tijdens deze borrel konden de ondernemers in contact komen met o.a. de Rabobank, Onderwijsloket WUR en The Protein Cluster bij de experttafels die ze verder konden helpen met vragen/tips over circulair ondernemen.

De avond was druk bezocht en we hebben enthousiaste reacties gehad van bezoekers. Bekijk hier de aftereventmovie van deze editie! Bedankt voor uw komst en hopelijk tot de volgende NEON bijeenkomst op
18 september 2019.

FOTO'S




FOTO'S




FOTO'S



NIEUWSBRIEF

 

Op de hoogte blijven? Schrijf u zich dan hieronder in voor de NEON nieuwsbrief!
Als u zich al heeft aangemeld ontvangt u deze updates ook.

EERDERE BIJEENKOMSTEN

NEON food bijeenkomst 4

NEON bijeenkomst 4
Woensdag 17 januari 2019

NEON bijeenkomst 4
Woensdag 17 januari 2019

NEON bijeenkomst 4
Woensdag
17 januari 2019

NEON3

NEON bijeenkomst 3
Donderdag 6 september 2018

NEON bijeenkomst 3
Donderdag 6 september 2018

NEON2

NEON bijeenkomst 2
Woensdag 25 april 2018

NEON bijeenkomst 2
Woensdag 25 april 2018

NEON bijeenkomst 2
Woensdag
25 april 2018

NEON1

NEON bijeenkomst 1
Donderdag 15 maart 2018



NEON bijeenkomst 1
Donderdag 15 maart 2018




NEON bijeenkomst 1
Donderdag
15 maart 2018



 

 

Neon quote2

CONTACT

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact ons op via info@neonfood.nl of met Sandra van Liere van de Gemeente Ede via Sandra.van.Liere@ede.nl of Marit Rietveld via Marit.Rietveld@ede.nl.

NEON food is een initiatief van de Gemeente Ede. De uitvoering van de bijeenkomsten is in handen van
ProefLab Wageningen & Youngwise.

Logo- Gemeente-Ede-Transparant
NEON Food