header-bijeenkomst4-long

Donderdag 17 januari, 16.00 – 20.00 uur
Locatie: n.t.b., omgeving Ede

Donderdag 17 januari, 16.00 – 19.00 uur
Locatie: ntb, omgeving Ede

Donderdag 17 januari, 16.00 – 20.00 uur
Locatie: n.t.b., omgeving Ede

Op 17 januari is de vierde bijeenkomst van NEON! NEON is het NEtwerk voor en door ONdernemers dat start in het kennishart van de Food Valley: Ede en Wageningen. Het is voor ondernemers en bedrijven die bezig zijn met agri en food: van bakkers tot pluimveehouders en van kennisinstituten tot transporteurs.

Het onderwerp van deze bijeenkomst is consumentengedrag. Hoe komen we erachter wat de consument (van de toekomst) wil en lekker vindt? Maar ook: hoe kunnen we diezelfde consument op een leuke manier helpen bewustere keuzes te maken, in relatie tot hun eigen gezondheid of juist vanuit het perspectief van grote wereldwijde opgaven als milieu-impact? En welke trends zijn nú relevant?

 

NEON food is het nieuwe NEtwerk voor en door food ONdernemers dat start in het kennishart van de Food Valley: Ede en Wageningen. Het is voor ondernemers en bedrijven die bezig zijn met food in de breedste zin van het woord: van bakkers tot pluimveehouders en van kennisinstituten tot transporteurs. De eerste bijeenkomst staat in het teken van de feestelijke lancering van het NEON food netwerk, waarbij u aan tafel gaat met collega-ondernemers die van elkaar willen leren en ideeën willen opdoen.

Deelname aan de eerste bijeenkomst is alleen mogelijk op uitnodiging. Heeft u deze ontvangen en wilt u graag deelnemen? Meld u dan snel aan via het aanmeldformulier hieronder. We hebben slechts plaats voor de eerste 50 enthousiaste ondernemers dus wees er snel bij!

Op 17 januari is de vierde bijeenkomst van NEON! Hou deze pagina in de gaten voor updates over de bijeenkomst. 

NEON is het NEtwerk voor en door ONdernemers dat start in het kennishart van de Food Valley: Ede en Wageningen. Het is voor ondernemers en bedrijven die bezig zijn met agri en food: van bakkers tot pluimveehouders en van kennisinstituten tot transporteurs.

Op 17 januari is de vierde bijeenkomst van NEON! Hou deze pagina in de gaten voor updates over de bijeenkomst. 

NEON is het NEtwerk voor en door ONdernemers dat start in het kennishart van de Food Valley: Ede en Wageningen. Het is voor ondernemers en bedrijven die bezig zijn met agri en food: van bakkers tot pluimveehouders en van kennisinstituten tot transporteurs.

AANMELDEN

Wij houden u op de hoogte van ontwikkelingen rondom NEON bijeenkomst 4 en de daaropvolgende bijeenkomsten via e-mail. U kunt zich op elk moment voor deze e-mails afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails.

 

PROGRAMMA

 

Eva van den Broek is gedragseconoom (WUR) en oprichter van Behavioural Insights Nederland. Ze helpt organisaties betere gedragsprikkels te ontwerpen, zodat consumenten duurzamere keuzes kunnen maken. Haar ambitie is om beleidsmaatregelen net zo grondig ‘in het wild’ te testen als een nieuwe chipssmaak. Eva laat zien hoe je wetenschappelijke bevindingen in de praktijk brengt. Tijdens NEON 4 bespreekt ze concrete voorbeelden die je als ondernemer direct kan implementeren. Daarnaast geven twee ondernemers een inkijkje over hoe zij kennis over consumentengedrag in de praktijk toepassen. Een van hen is Ed Hendriks van Meat Concepts. Hij vertelt over product- & conceptontwikkeling van vleesproducten voor consumenten en waar zij precies op letten bij de ontwikkeling van een nieuw concept. Welke trend speelt een rol? En hoe bouw je een sterk merk met de juiste onderscheidende merkbeleving? Onze derde gast is Wim Vaessen van Essensor. Hoe voorkom je dat je er pas op het einde achter komt dat een nieuw product of dienst niet blijkt te werken? Door aan het begin en tussendoor te testen. En: houd contact met uw consument. Ook geeft hij een inkijkje in kwalitatief onderzoek onder consumenten voor de kleine ondernemer.

Houd onze site in de gaten voor de bekendmaking van nieuwe sprekers en de locatie.

 

SPREKERS

Eva rond

Eva van den Broek is gepromoveerd in gedragseconomie en werkt als senior onderzoeker bij Wageningen University & Research. Tijdens NEON 4 bespreekt Eva concrete voorbeelden van gedragsprikkels, die je als ondernemer kan implementeren om consumenten duurzamere keuzes te laten maken.

Ed rond

Ed Hendriks, ooit begonnen als ambachtelijk slager, is mede eigenaar van Meat Concepts. Hij ontwikkelt voedselproducten met (duurzame) waarden, zoals Volwaard Kip, Hamletz en de Gezonde drankenautomaat. Daarnaast was Ed betrokken bij de ontwikkeling van de Verspillingsfabriek en mede auteur van “Verspilling in Beeld” en het “Transparantiemodel real food”.

Wim rond

Wim Vaessen heeft jarenlange ervaring met het uitvoeren van marktonderzoek in de voedselindustrie. Hij is gespecialiseerd in consumentengedrag, zintuigonderzoek en Fast-Moving Consumer Goods (FMCG).

NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven? Schrijft u zich dan hieronder in voor de NEON nieuwsbrief!
Als u zich al heeft aangemeld ontvangt u deze updates ook.

EERDERE BIJEENKOMSTEN

NEON-bijeenkomst 1

NEON bijeenkomst 1
Donderdag 15 maart 2018
16.00 - 19.30 uur

Header NEON bijeenkomst 2

NEON bijeenkomst 2
woensdag 25 april 2018
16.00 - 19.00 uur

NEON bijeenkomst 2
woensdag 25 april 2018
16.00 - 19.00 uur

NEON bijeenkomst 2
woensdag 25 april 2018
16.00 - 19.00 uur 

NEON_bijeenkomst3

NEON bijeenkomst 3
woensdag 6 september 2018
16.00 - 19.00 uur

NEON bijeenkomst 2
woensdag 25 april 2018
16.00 - 19.00 uur

NEON bijeenkomst 2
woensdag 25 april 2018
16.00 - 19.00 uur 

 

 

Neon quote2

CONTACT

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Charlotte van den Arend van Food Cabinet via info@neonfood.nl.

NEON food is een initiatief van de Gemeente Ede. De uitvoering van de eerste drie bijeenkomsten is in handen van project- & campagnebureau Food Cabinet © 2018

Logo- Gemeente-Ede-Transparant
Food-Cabinet-Logo-100px
NEON Food