YW_NEON_Website header

Donderdag 17 januari, 16.00 – 20.00 uur
Locatie: Smaakpark, Ede

Donderdag 17 januari, 16.00 – 19.00 uur
Locatie: ntb, omgeving Ede

Donderdag 17 januari, 16.00 – 20.00 uur
Locatie: n.t.b., omgeving Ede

Op 17 januari was de vierde bijeenkomst van NEON! De vierde NEON bijeenkomst was in het Smaakpark in Ede. We hopen dat u veel heeft geleerd over consumentenvoorkeuren en het gedrag van consumenten. De avond was druk bezocht en we hebben enthousiaste reacties gehad van bezoekers. Dat neemt niet weg dat we ook weer wat geleerd hebben, lessen die we zullen benutten om de volgende bijeenkomsten (nog) beter te maken. Bedankt voor uw komst en hopelijk tot de volgende NEON bijeenkomst op 10 april 2019 met als thema ‘Circulair ondernemen in Agrofood’.

TERUGBLIK
We begonnen de indrukwekkende film over het World Food Center (WFC). Hierin wordt duidelijk dat het WFC dé plek gaat worden waar gewerkt wordt aan de voedselvraagstukken van de toekomst. Leon Meijer en Victoire de Wild gaven toelichting over het WFC en het onderzoeksprogramma. De andere sprekers namen u mee in de voorkeuren en gedrag van consumenten. Het blijkt dat dé consument niet bestaat en de omgeving veel meer van invloed is dan wij denken. Essensor test dit via smaakonderzoek. En Unilever ontwikkelt producten zoals de vegetarische rookworst door gericht proefproducten uit te proberen bij kleine groepen consumenten.

NEON is het NEtwerk voor en door ONdernemers dat start in het kennishart van de Food Valley: Ede en Wageningen. Het is voor ondernemers en bedrijven die bezig zijn met agri en food: van bakkers tot pluimveehouders en van kennisinstituten tot transporteurs.

 

NEON food is het nieuwe NEtwerk voor en door food ONdernemers dat start in het kennishart van de Food Valley: Ede en Wageningen. Het is voor ondernemers en bedrijven die bezig zijn met food in de breedste zin van het woord: van bakkers tot pluimveehouders en van kennisinstituten tot transporteurs. De eerste bijeenkomst staat in het teken van de feestelijke lancering van het NEON food netwerk, waarbij u aan tafel gaat met collega-ondernemers die van elkaar willen leren en ideeën willen opdoen.

Deelname aan de eerste bijeenkomst is alleen mogelijk op uitnodiging. Heeft u deze ontvangen en wilt u graag deelnemen? Meld u dan snel aan via het aanmeldformulier hieronder. We hebben slechts plaats voor de eerste 50 enthousiaste ondernemers dus wees er snel bij!

Op 17 januari is de vierde bijeenkomst van NEON! Hou deze pagina in de gaten voor updates over de bijeenkomst. 

NEON is het NEtwerk voor en door ONdernemers dat start in het kennishart van de Food Valley: Ede en Wageningen. Het is voor ondernemers en bedrijven die bezig zijn met agri en food: van bakkers tot pluimveehouders en van kennisinstituten tot transporteurs.

Op 17 januari is de vierde bijeenkomst van NEON! Hou deze pagina in de gaten voor updates over de bijeenkomst. 

NEON is het NEtwerk voor en door ONdernemers dat start in het kennishart van de Food Valley: Ede en Wageningen. Het is voor ondernemers en bedrijven die bezig zijn met agri en food: van bakkers tot pluimveehouders en van kennisinstituten tot transporteurs.

 

PROGRAMMA

 

Wethouder Leon Meijer van gemeente Ede neemt u mee in de voortgang van de ontwikkeling van het World Food Center. De plannen voor de ‘Experience’ en het bijbehorend onderzoeksprogramma zijn in een vergevorderd stadium en de ‘reis’ die de consument aflegt is op een mooie manier in beeld gebracht. Vervolgens legt Onderzoeker Victoire de Wild uit hoe we gezondere en duurzame voedselkeuzes de norm kunnen maken. In het onderzoeksprogramma dat in het World Food Center (WFC) komt, staat die vraag centraal. Ook laat Victoire zien hoe je als ondernemer aan het onderzoeksprogramma kunt deelnemen!

Daarna laat Eva van den Broek (WUR, TiFN) zien hoe je wetenschappelijke bevindingen in de praktijk brengt. Eva helpt organisaties betere gedragsprikkels te ontwerpen, zodat consumenten duurzamere keuzes kunnen maken. Haar ambitie is om beleidsmaatregelen net zo grondig ‘in het wild’ te testen als een nieuwe chipssmaak. Tijdens NEON 4 bespreekt ze concrete voorbeelden die je als ondernemer direct kan implementeren.

Ten slotte geven drie ondernemers een inkijkje over hoe zij kennis over consumentengedrag in de praktijk toepassen.  Een van hen is Ad Kemps van Cooperate Livestock Production. Ad gaat in op de dierenwelzijnstrend en de voorkeuren van consumenten om bewuster en diervriendelijker te eten. Hoe neem je zo'n trend mee in de ontwikkeling van vleesproducten en vermarkting van vleesproducten? Peter Haring, Ecosystems Director Foods bij Unilever, vertelt vervolgens over de laatste ins- en outs van hun trendstudies. Tijdens NEON 4 laat Peter met de vegetarische rookworst zien hoe Unilever inspeelt op consumentenvoorkeuren. Onze laatste gast is Wim Vaessen van Essensor. Hij  legt uit hoe je door goed te testen en contact te houden met je consument kan voorkomen dat een product of dienst niet werkt. Ook geeft hij een inkijkje in kwalitatief onderzoek onder consumenten voor de kleine ondernemer. 

 

SPREKERS

Eva-rond_1

Eva van den Broek is gepromoveerd in gedragseconomie en werkt als senior onderzoeker bij Wageningen University & Research. Ze is tevens oprichter van Behavioural Insights Nederland.

Afbeelding2

Ad Kemps is algemeen directeur bij Cooperate Livestock Production en ontwikkelt voedselproducten met (duurzame) waarden, zoals Volwaardkip. Hij won op 12 oktober 2017 de prijs" Lef in het bedrijfsleven" van de Dierenbescherming.

Wim rond

Wim Vaessen is oprichter van Essensor en heeft jarenlange ervaring met het uitvoeren van marktonderzoek in de voedselindustrie. Hij is gespecialiseerd in consumentengedrag, zintuigonderzoek en Fast-Moving Consumer Goods (FMCG).

Leon Meijer2
VdW
Peter Haring

Leon Meijer is voorzitter van de stuurgroep WFC en tevens wethouder Food van de gemeente Ede. Hij is onder meer verantwoordelijk voor het World Food Center en houdt zich bezig met voedselonderwijs. Ook zit hij in het bestuur van Regio FoodValley.  

Victoire de Wild is onderzoeker sensory science and eating behaviour én mede ontwerper van het onderzoeksprogramma World Food Center.

Peter Haring is Ecosystems Director Foods bij Unilever. Zijn jarenlange ervaring bij Unilever zet hij vooral in om de voedselindustrie te verduurzamen.

NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven? Schrijft u zich dan hieronder in voor de NEON nieuwsbrief!
Als u zich al heeft aangemeld ontvangt u deze updates ook.

EERDERE BIJEENKOMSTEN

NEON_bijeenkomst3

NEON bijeenkomst 3
Woensdag 6 september 2018
16.00 - 19.00 uur

NEON bijeenkomst 2
woensdag 25 april 2018
16.00 - 19.00 uur

NEON bijeenkomst 2
woensdag 25 april 2018
16.00 - 19.00 uur 

Header NEON bijeenkomst 2

NEON bijeenkomst 2
woensdag 25 april 2018
16.00 - 19.00 uur

NEON bijeenkomst 2
woensdag 25 april 2018
16.00 - 19.00 uur

NEON bijeenkomst 2
woensdag 25 april 2018
16.00 - 19.00 uur 

NEON-bijeenkomst 1

NEON bijeenkomst 1
Donderdag 15 maart 2018
16.00 - 19.30 uur

 

 

Neon quote2

CONTACT

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact ons op via info@neonfood.nl of met Sandra van Liere van de Gemeente Ede via Sandra.van.Liere@ede.nl of Marit Rietveld via Marit.Rietveld@ede.nl.

NEON food is een initiatief van de Gemeente Ede. De uitvoering van de bijeenkomsten is in handen van
ProefLab Wageningen & Youngwise.

Logo- Gemeente-Ede-Transparant
NEON Food