header-bijeenkomst4-long

Donderdag 17 januari, 16.00 – 20.00 uur
Locatie: Smaakpark, Ede

Donderdag 17 januari, 16.00 – 19.00 uur
Locatie: ntb, omgeving Ede

Donderdag 17 januari, 16.00 – 20.00 uur
Locatie: n.t.b., omgeving Ede

Op 17 januari is de vierde bijeenkomst van NEON! NEON is het NEtwerk voor en door ONdernemers dat start in het kennishart van de Food Valley: Ede en Wageningen. Het is voor ondernemers en bedrijven die bezig zijn met agri en food: van bakkers tot pluimveehouders en van kennisinstituten tot transporteurs.

Het onderwerp van deze bijeenkomst is consumentengedrag. Hoe komen we erachter wat de consument (van de toekomst) wil en lekker vindt? Maar ook: hoe kunnen we diezelfde consument op een leuke manier helpen bewustere keuzes te maken, in relatie tot hun eigen gezondheid of juist vanuit het perspectief van grote wereldwijde opgaven als milieu-impact? En welke trends zijn nú relevant?

 

NEON food is het nieuwe NEtwerk voor en door food ONdernemers dat start in het kennishart van de Food Valley: Ede en Wageningen. Het is voor ondernemers en bedrijven die bezig zijn met food in de breedste zin van het woord: van bakkers tot pluimveehouders en van kennisinstituten tot transporteurs. De eerste bijeenkomst staat in het teken van de feestelijke lancering van het NEON food netwerk, waarbij u aan tafel gaat met collega-ondernemers die van elkaar willen leren en ideeën willen opdoen.

Deelname aan de eerste bijeenkomst is alleen mogelijk op uitnodiging. Heeft u deze ontvangen en wilt u graag deelnemen? Meld u dan snel aan via het aanmeldformulier hieronder. We hebben slechts plaats voor de eerste 50 enthousiaste ondernemers dus wees er snel bij!

Op 17 januari is de vierde bijeenkomst van NEON! Hou deze pagina in de gaten voor updates over de bijeenkomst. 

NEON is het NEtwerk voor en door ONdernemers dat start in het kennishart van de Food Valley: Ede en Wageningen. Het is voor ondernemers en bedrijven die bezig zijn met agri en food: van bakkers tot pluimveehouders en van kennisinstituten tot transporteurs.

Op 17 januari is de vierde bijeenkomst van NEON! Hou deze pagina in de gaten voor updates over de bijeenkomst. 

NEON is het NEtwerk voor en door ONdernemers dat start in het kennishart van de Food Valley: Ede en Wageningen. Het is voor ondernemers en bedrijven die bezig zijn met agri en food: van bakkers tot pluimveehouders en van kennisinstituten tot transporteurs.

AANMELDEN (UITVERKOCHT): Aanmelden voor NEON bijeenkomst 4 is helaas niet meer mogelijk. 

 

PROGRAMMA

 

Wethouder Leon Meijer van gemeente Ede neemt u mee in de voortgang van de ontwikkeling van het World Food Center. De plannen voor de ‘Experience’ en het bijbehorend onderzoeksprogramma zijn in een vergevorderd stadium en de ‘reis’ die de consument aflegt is op een mooie manier in beeld gebracht. Vervolgens legt Onderzoeker Victoire de Wild uit hoe we gezondere en duurzame voedselkeuzes de norm kunnen maken. In het onderzoeksprogramma dat in het World Food Center (WFC) komt, staat die vraag centraal. Ook laat Victoire zien hoe je als ondernemer aan het onderzoeksprogramma kunt deelnemen!

Daarna laat Eva van den Broek (WUR, TiFN) zien hoe je wetenschappelijke bevindingen in de praktijk brengt. Eva helpt organisaties betere gedragsprikkels te ontwerpen, zodat consumenten duurzamere keuzes kunnen maken. Haar ambitie is om beleidsmaatregelen net zo grondig ‘in het wild’ te testen als een nieuwe chipssmaak. Tijdens NEON 4 bespreekt ze concrete voorbeelden die je als ondernemer direct kan implementeren.

Ten slotte geven drie ondernemers een inkijkje over hoe zij kennis over consumentengedrag in de praktijk toepassen.  Een van hen is Ad Kemps van Cooperate Livestock Production. Ad gaat in op de dierenwelzijnstrend en de voorkeuren van consumenten om bewuster en diervriendelijker te eten. Hoe neem je zo'n trend mee in de ontwikkeling van vleesproducten en vermarkting van vleesproducten? Peter Haring, Ecosystems Director Foods bij Unilever, vertelt vervolgens over de laatste ins- en outs van hun trendstudies. Tijdens NEON 4 laat Peter met de vegetarische rookworst zien hoe Unilever inspeelt op consumentenvoorkeuren. Onze laatste gast is Wim Vaessen van Essensor. Hij  legt uit hoe je door goed te testen en contact te houden met je consument kan voorkomen dat een product of dienst niet werkt. Ook geeft hij een inkijkje in kwalitatief onderzoek onder consumenten voor de kleine ondernemer. 

 

SPREKERS

Eva-rond_1

Eva van den Broek is gepromoveerd in gedragseconomie en werkt als senior onderzoeker bij Wageningen University & Research. Ze is tevens oprichter van Behavioural Insights Nederland.

Afbeelding2

Ad Kemps is algemeen directeur bij Cooperate Livestock Production en ontwikkelt voedselproducten met (duurzame) waarden, zoals Volwaardkip. Hij won op 12 oktober 2017 de prijs" Lef in het bedrijfsleven" van de Dierenbescherming.

Wim rond

Wim Vaessen is oprichter van Essensor en heeft jarenlange ervaring met het uitvoeren van marktonderzoek in de voedselindustrie. Hij is gespecialiseerd in consumentengedrag, zintuigonderzoek en Fast-Moving Consumer Goods (FMCG).

Leon Meijer2
VdW
Peter Haring

Leon Meijer is voorzitter van de stuurgroep WFC en tevens wethouder Food van de gemeente Ede. Hij is onder meer verantwoordelijk voor het World Food Center en houdt zich bezig met voedselonderwijs. Ook zit hij in het bestuur van Regio FoodValley.  

Victoire de Wild is onderzoeker sensory science and eating behaviour én mede ontwerper van het onderzoeksprogramma World Food Center.

Peter Haring is Ecosystems Director Foods bij Unilever. Zijn jarenlange ervaring bij Unilever zet hij vooral in om de voedselindustrie te verduurzamen.

NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven? Schrijft u zich dan hieronder in voor de NEON nieuwsbrief!
Als u zich al heeft aangemeld ontvangt u deze updates ook.

EERDERE BIJEENKOMSTEN

NEON-bijeenkomst 1

NEON bijeenkomst 1
Donderdag 15 maart 2018
16.00 - 19.30 uur

Header NEON bijeenkomst 2

NEON bijeenkomst 2
woensdag 25 april 2018
16.00 - 19.00 uur

NEON bijeenkomst 2
woensdag 25 april 2018
16.00 - 19.00 uur

NEON bijeenkomst 2
woensdag 25 april 2018
16.00 - 19.00 uur 

NEON_bijeenkomst3

NEON bijeenkomst 3
woensdag 6 september 2018
16.00 - 19.00 uur

NEON bijeenkomst 2
woensdag 25 april 2018
16.00 - 19.00 uur

NEON bijeenkomst 2
woensdag 25 april 2018
16.00 - 19.00 uur 

 

 

Neon quote2

CONTACT

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Charlotte van den Arend van Food Cabinet via info@neonfood.nl.

NEON food is een initiatief van de Gemeente Ede. De uitvoering van de eerste drie bijeenkomsten is in handen van project- & campagnebureau Food Cabinet © 2018

Logo- Gemeente-Ede-Transparant
Food-Cabinet-Logo-100px
NEON Food